Få en lækker oplevelse for den søde tand og bliv klogere på noget vi ofte tager for givet, men har en spændende historie bag sig.

Chokolade er et af de mange produkter, som stammer fra indianerne. Det ældste sikre spor efter kakao er fundet i en krukke fra Den Mexicanske Golf, dateret til ca. 1500 f. Kr. Folket, der først dyrkede kakao, hed olmerkerne. De grundlagde den første civilisation i Mellemamerika. Så kakao var med fra begyndelsen.

I foredraget lægges der vægt på, hvordan især aztekerne anvendte kakao før spaniernes erobring. Anvendelsen af chokolade/kakao var meget udbredt og veludviklet, især i de højere samfundslag.

Det var så vigtigt for aztekerne, at de førte krig for at komme i besiddelse af dyrkningsarealerne og sikre deres forbrug!  I foredraget fortælles om, hvordan indianerne anvendte kakao til dagligt, rituelt og medicinsk brug. Også i dag anvendes kakao i folkemedicinen. I de senere år har flere forskere arbejdet seriøst med brug af chokolade som et godt middel mod hjerteproblemer og maveonder. Noget som indianere har vidst i flere hundrede år!

 

Praktiske oplysninger

Varighed: ca. 2 timer

Periode: Hele året 

Sted: Sjælland

Priseksempel:
Kr. 225,- pr. pers. ex. moms (v. 15 deltager)
Kr. 281,- pr. pers. inkl. moms (v. 15 deltager)