Da byen var besat

Tag med tilbage til besættelsestidens København. Vi gør historien levende, når vi bevæger os rundt i hovedstadens indre by og Vesterbro og fortæller om den bydel, hvor modstandskampen for alvor fængede og kostede flest menneskeliv.

En rundtur målrettet skoler, firmature, foreninger eller familie og venner på tur. I selskab med henholdsvis en historiker eller forfatter med interesse i Danmark under besættelsen forvandles nutidens facader og husmure til en rejse tilbage i tiden. En rundvisning i fodsporene på modstandsgrupper som Holger Danske, Bopa og de nok så berømte Flammen og Citronen. Men også den tyske terrors højborge Dagmarhus og Shellhuset er centrale nedslag på turen rundt.

Afstanden mellem modstandsfolkenes tilholdssteder og besættelsesmagtens bastioner i byen er overraskende kort, og giver forståelse for datidens dramatiske København med skudvekslinger, sprængninger og likvideringer.

BEMÆRKNINGER:

Turenes start- og slutsteder er fleksible. Som udgangspunkt starter vi dog ved Københavns Hovedbanegård og slutter ved Nørreport Station.

Praktisk information

Varighed

Priseksempel

Pris ved 10 pers. kr. 2.000,- ex. moms.

Pris ved 15 pers. kr. 4.000,- ex. moms.